Ga naar de inhoud

De school

Veilig leren vanuit vertrouwen

De Berg en Bosch School is er voor leerlingen met een vorm van autisme, met een vestiging in in Bilthoven en eentje in Houten.

We zijn een school voor leerlingen die om verschillende redenen extra onderwijs en ondersteuning nodig hebben. Wij geloven dat zij op onze school het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom zorgen we er met een enthousiast team voor dat onze leerlingen zich veilig voelen en met plezier naar school gaan. Maar bovenal geven we ze vertrouwen in zichzelf. Zo leren ze om zelf te leren en om samen te werken.

Onze missie

Onze missie is leerlingen te leren hoe zij zelfstandig kunnen functioneren in de samenleving. Dit is wat ons drijft, waarin we geloven en wat we willen waarmaken. Ook is de Berg en Bosch School bijzonder neutraal: ieder kind – ongeacht geloof of achtergrond – is hier welkom. 

Locatie

Onze school zit midden in het Ridderoordse bos net boven Bilthoven. Aan de voorzijde kijken onze leerlingen zo het hertenkamp in en ons voetbalveld grenst aan de achterkant direct aan het bos.

Met drie speelplaatsen hebben de kinderen een heerlijke buitenruimte, met een waterpomp, natuurlijke speeltoestellen, touwen, een groot voetbalveld en – verstopt tussen de bomen – een grote kabelbaan. Ook grenst aan onze lerarenkamer een schooltuin, waar de leerlingen vaak te vinden zijn. Gymmen doen we in onze ruime, moderne gymzaal. Die delen we met Berg en Bosch College Bilthoven, dat op hetzelfde terrein zit.

Groepen

Op de Berg en Bosch School Bilthoven geven we les aan zo’n 100 leerlingen van 6 tot 13 jaar. Onze lokalen zijn prikkelarm ingericht, en elke groep telt maximaal 14 leerlingen onder leiding van een klassenteam. Het klassenteam bestaat uit een leerkracht, meestal bijgestaan door een onderwijsassistent of een stagiaire. We werken met kleine groepen, zodat we oog hebben voor ieder kind. Zo zorgen we er altijd voor dat er nooit meer dan 2 groepen tegelijk buiten spelen.

Ons team

Op onze school verzorgen we met een betrokken en ervaren team van leerkrachten, onderwijsassistenten en stagiaires het onderwijs.

Kom bij ons werken

Ben je benieuwd of werken bij de Berg en Bosch School ook iets is voor jou is? Lees meer over stage lopen, open sollicitaties en bekijk onze actuele vacatures.

Ouderparticipatie

Samenwerken met ouders en verzorgers vinden we zeer belangrijk. Zij kunnen de school helpen met waardevolle informatie over de leerling, waardoor duidelijker is wat een leerling nodig heeft om zich te ontwikkelen. Daarom heeft de school door het jaar heen op meerdere momenten contact met de ouders.

Organisatie

Onze school is onderdeel van Berg en Bosch Onderwijs. Hieronder vallen ook:
— Berg en Bosch School Houten
— Berg en Bosch College Houten
— Berg en Bosch College Bilthoven
Berg en Bosch College Bilthoven grenst aan ons gebouw.

De twee basisscholen werken nauw met elkaar samen. Naast een gezamenlijke medezeggenschapsraad en ouderklankbordgroep, hebben we een gezamenlijke Commissie voor Begeleiding. Deze gaat over de plaatsing van leerlingen.

Gewoon Speciaal Onderwijs

De vier Berg en Bosch scholen vallen onder de Stichting Gewoon Speciaal Onderwijs (GSO). Stichting GSO zet zich in voor leerlingen met een specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoefte in Midden-Nederland.

Praktische informatie

Lees meer over onze schooltijden, vakanties, studiedagen en andere praktische informatie.

Documenten en protocollen

Alle belangrijke documenten, protocollen en formulieren vind je samen op één verzamelpagina.

Wij zien gedrag als een belangrijk signaal van een leerling. Het is belangrijk om ‘achter het gedrag’ van de leerling te kijken.